Haber

Erdoğan: Köprü mü Yenilir, Havalimanı mı? Ama Biz Onları Kemal Bey’e Bıraktık Afiyet Olsun

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamyonet nda vatandaşlara seslenirken. “Hızlı tren hattı yapacağız, ‘Millet bunları yiyecek’ diyorlar. Peki ya köprü? Havaalanı yenilebilir mi? Ama onları Kemal Bey’e bırakıyoruz, afiyet olsun” dedi.

Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan bugün kamyonet miting düzenledi HÜDA PAR Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da mitinge katıldı. Erdoğan mitingde şunları söyledi:

“HUZURUNUZA VE ONURUNUZA BİLE GELEN TERÖR ÖRGÜTÜ BİR DAHA SİZLERE BAĞLANAMAZ”

“Biz her şeyden önce kamyonet ‘Terör örgütünden kurtardık. Hem bu şehirde yaşayanların hem de buraya gelen ziyaretçilerin güven ve huzur içinde hayatlarını sürdürebilecekleri bir iklim oluşturduk. Terör örgütünün başını sadece burada değil sınırlarımız dışında da inlerinde ezdik. Kardeşler, devletinize güvenmediniz, bize güvenmediniz. Huzurunuza hatta onurunuza göz diken terör örgütü bir daha saçınıza dokunamayacak.

“VAN GÖLÜ DİYORUM VAN DENİZİ SAHİLLERİNİ KÖŞKLERLE DONATIRDIK”

Gabar bundan böyle terörle ilişkilendirilmeyecek. bundan sonra da umarım Gabar o bölgede farklı bir petrol zenginliği ile anılır.

Şu anda doğalgazı bedava mı alıyorsunuz? Yıl sonuna kadar 25 metreküpü bedava mı ödeyeceksiniz? Yaparsa şöyle yapar… Ama bizi bu yolda yalnız bırakmayacaksınız değil mi? 14 Mayıs akşamı hep birlikte bir kahkahamız daha olsun inşallah. Siyasi uzantıları o eski kara günlerin, o eski kanlı günlerin hayaliyle yaşamaya devam etse de artık o iş bitmiştir. Yıllardır sizin ve çocuklarınızın hayatını ve geleceğini karartarak istismar politikası yürütenleri, arkasında kimleri gördünüz mü? Diyarbakır Annelerinin acısını bilirsiniz değil mi? Kardeşlerim; Onları Kandil’e kim kaçırdı?

Onlar ne diyorlar? “Biz Kürdüz.” Kürt kardeşlerime leke sürmeyin. Bunların kürtlükle, irtidatla alakası yok. Sadece vahşeti, vahşeti kusarlar. İnşallah 14 Mayıs’ta hesabını sorabilecek miyiz?

“CHP gelip burada miting yapabilir mi? Kiminle yapmışlar? E BU HESABINI SORMAK ZORUNDAYIM”

Şimdi bir düşünün, CHP gelip burada miting yapabilir mi? Kiminle yaptılar? Peki, bu hesap sorulmalı. Utanmadan, bıkmadan, ahlaksızlık yapmadan, ‘Dişe diş, kana kan’ diye CHP’den bahsedenlerin derdi Van olabilir mi? Van halkı huzur ve refaha kavuşabilecek mi? Bir CHP’liyi bu ülkenin başına getirmek için önünüze geldiklerinde hesap sormayacak mısınız? Ülkemizde herkes gibi Kürt kardeşlerimin de hak, hukuk ve özgürlüklerini en geniş anlamda kullanabilecekleri demokratik zemini oluşturduk mu? Aynı şekilde tüm illerimiz gibi Van’ın da kalkınma eksikliklerini tamamladık mı? Hatırlarsanız 2011 depreminden sonra Van’ı yeniden mi inşa ettik? Van’da bugüne kadar TOKİ kanalıyla 24 binin üzerinde konutu tamamlayıp sahiplerine teslim ettik mi?

Kemal Bey ne dedi? Bu CHP’lilere, bu HDP’lilere sormak lazım; bize Van’a ne getirdiğini anlat. Okulu, hastanesi, sosyal donatıları, millet bahçeleri, bölünmüş yolları, havaalanı, barajları, sulama tesisleri, organize sanayi bölgesi, doğalgazı saymıyorum bile. Çevre yolu yapılıyor mu? İnşallah seneye onu da bitireceğiz. Karadeniz limanlarını Van üzerinden İran, Asya ve Orta Doğu’ya bağlayan altyapı çalışmalarını hızla tamamlamaya kararlıyız. 21 yılda Van’a ne kadar yatırım yaptığımızı biliyor musunuz? Kardeşlerim, buna özellikle kardeşiniz olarak bakın; Kürt’ü, Türk’ü bir kenara bırakın, yaratığı yaratıcısından dolayı seviyoruz dedim, Van’a 96 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Şimdi bunu üstel olarak artıracağız.

Her fırsatta Van’a geldik. Ama elimiz boş gelmedik. Biz her zaman çalışmalarımızla, hizmetlerimizle, kalbimizdeki sevgiyle, heybemizdeki projelerimizle geldik. veya onlara sorun. ‘Buraya neyle geldin? Ne getirdin?’ sormak. CHP’ye sorun, HDP’ye sorun. Onlara sor. Hiçbir şey getirmediler. Asla bir şey getirmeyecekler, bunu bilin. Bizler köken ve mezhep ayrımı yapmadığımız için birileri gibi iş ve hizmet siyaseti yapıyoruz. Çünkü bir başkası gibi çocuklarımızı PKK ya da FETÖ terör örgütlerine, LGBT denilen sapıklara teslim etmeyi değil, aile yapımızı güçlendirmeyi düşünüyoruz. Kardeşlerim; CHP LGBT mi? GÜZEL Parti LGBT mi? HDP LGBT mi? Yanlarında yavruları var. Onlar da ‘Biz LGBT değiliz’ diyebilir mi? Ama AK Parti’nin kitabında LGBT yok, MHP de yok. Milletler Topluluğu’nda böyle bir şey yoktur.

“İktidarda olduğumuz sürece 51 KÜRT KARDEŞİMİ ÖLDÜRENLERE ‘Hapisten Çık’ DİYEYİZ”

Burada gördüğünüz Selo, Diyarbakır’da Kürt kardeşlerimden 51 Kürt kardeşimin ölümüne neden oldu. Şimdi ne diyor Kemal Bey? ‘Geldiği zaman çıkarırız’ diyor. Kardeşlerim; Bu bir Türk-Kürt meselesi değildir. Alevi-Sünni meselesi değil. İnsanlık, insanlık. Ama biz iktidarda olduğumuz sürece adalet yerini bulacaktır. İktidarda olduğumuz sürece 51 Kürt kardeşimi katledenlere ‘Hapisten çıkın’ demeyeceğiz. Hepsi faturalarını ödeyecek.

Bu masa küçük çocukların kullandığı örümceğe benziyor. Rastgele bir yönü, rotası olmadığı için hangi yöne iterseniz oraya gider. Kılıçdaroğlu direksiyonda görünüyor ama o kadar değil. Onun işi sadece mutfakta görüntü çekmek, sahnede kalpler yapmak, sağa sola gülümsemeler saçmaktır. Sabah erkenden sofradakilerden hangisi kalkarsa, örümcek gerçeğe yönelir. Sonra masadaki başka bir ortak sesini yükseltir. Bu sefer yön oraya dönüyor. Sonra başka bir ortak kükredi. Hop, bu sefer ayaklar o yöne çekiyor. Hani ‘kafa demiri yok, meydan ıssız’ diye bir söz var ya işte o kadar çok bir durum var. İpin ucu başkalarının elindeyken kendilerine verilen hareket aralığında hep bir tarafa savrulurlar.

Masada ne yaptığını bilenler de var. Örneğin bölücü örgütün liderleri ve siyasi uzantıları. Hatırlayın analiz sürecinde her türlü riski göze alarak ülkemizin 40 yıllık terör meselesini bitirmek isterken uzattığımız eli ısıranlar onlar değil miydi? Suriye’deki iç karışıklıkta provokasyonlarla Kürt kardeşlerimin kanını sokaklarda dökenler bunlar değil miydi? Bugün ülkemizi Suriye yapmak için can atanlar bunlar değil mi? Soruyorum size Van bunca ihanetin neresinde? Kürt kardeşlerim bunca acının neresinde? Bütün bu suiistimallerde ülke ve milletin menfaati nerede? Bu ülkenin 85 milyon vatandaşının her biri tarihinin en inançlı, huzurlu, rahat ve müreffeh dönemini yaşarken, Türkiye’yi eski karanlık günlerine döndürmenin kime ne faydası var?

“ÇANAKKALE’DEKİ KAHVE YURT DIŞINA OY VERECEK OLAN VATANDAŞLARIMIZA KARŞI ADAMI DÖVMEK ÜZERE HİKMET ESAS NİYETİNİ GÖSTERDİ”

Size faydası yok, milletimize faydası yok, vatanımıza faydası yok. Ancak bazı insanlar kan, çekişme, kaos, cehalet ve sefaletle beslendikleri için bu tabloya çok ihtiyaç duyuyorlar. Daha geçen gün Çanakkale’de kahvehanelere baskın düzenleyerek, yurt dışına oy kullanmaya giden vatandaşlarımıza saldırarak, insanları döverek gerçek niyetlerini gösterdiler. Bilinçli ve görünmez bir FETÖ tablosu daha ne yaptığını çok iyi biliyor.

14 Mayıs’ta bu iki tablodan hangisini istediğinize karar vereceksiniz. Türkiye’nin yoluna güven, barış ve refah içinde devam etmesini isteyenler ile yeniden koalisyon, kavga, baskı ve zulüm peşinde koşanlar arasında tercihinizi yapacaksınız. Van’ın tercihinin Türk Asrı olacağından hiç şüphem yok.

“KÖPRÜ YER Mİ? HAVAALANI YER Mİ? AMA BİZ ONLARI BEY KEMAL’E BIRAKALIM, KEYİF ALIN”

Şu anda 50 bin Vanlı kardeşim tarlada. Yoldan geçenler hariç. Bu bir şeyi gösteriyor. Vanlı kardeşlerim 9 gün sonra kutuları patlatacak demek. Bu başarılar birilerinin kabusu haline geldi. Okul yapıyoruz, üniversite açıyoruz, ‘Eğitimin ayağına geldiniz’ diyorlar. Hastaneler yapıyoruz, kaliteli sağlık hizmeti veriyoruz, Covid salgını gibi bir krizi atlatıyoruz, ‘Milleti hasta ettiniz’ diyorlar. Yol açıyoruz; Köprüler, tüneller, havaalanları, hızlı tren hatları yapıyoruz, ‘insanlar bunları yiyecek’ diyorlar. ya da bir köprü yemek? Havaalanı yemek yiyor mu? Ama onları Kemal Bey’e bırakıyoruz, afiyet olsun.

Uçak yapıyoruz, helikopter yapıyoruz, ne kadar yüksek teknolojili proje yürütüyoruz, ‘Ne gerek vardı’ diyorlar. Evler, barajlar, sulama tesisleri yapıyoruz. İstihdamda, üretimde, ihracatta rekorlar kırıyoruz, sevinmek yerine karalamaya çalışıyorlar. Devletimizi sosyal yardımlarla yetimhane yaptık, yardım alan insanlara ‘makarnacı, kömürcü’ diye hakaret ediyorlar. Dış politikada onurlu bir duruşla biz ülkemize güç, milletimize gurur getiririz, onlar gidip bizi yabancılara şikayet ederler. 14 Mayıs’ta Türkiye Asrı hayalimize sahip çıkmazsak, onlarca, yüzlerce örneğini sayabileceğimiz bu zihniyet, ülkenin zirvesine kara bir bulut gibi inecek. Bir afaki tablosundan konuştuğumu sanmayın. Türkiye bunların hepsini 70 yıldır bu CHP ile yaşadı. Her zamanki geçmişleri bu olsa da bugün başka şeyler söylüyorlar. Her seçim döngüsünde olduğu gibi, 14 Mayıs’tan önce değer suiistimalcileri, vaat toplayıcılar ve kıyafetsiz hevesliler ortalığı karıştırıyor. Aman Allahım, atıyorlar, tutuyorlar, kırıyorlar, kapatıyorlar, tehdit ediyorlar. Dillerinin ucuna ne gelirse onu söylerler.

“İSTANBUL İSTANBUL BU SENİN KARDEŞİN”

Son yerel seçimlerde ekmekten süte, sudan ulaşıma, internetten traktöre kadar her şeyi bedava yapacaklarına dair şeref sözü verdiler. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı buraya mı geldi? Geldi değil mi? Burada da rant mı yaptı? İstanbul’u ziyaret etmemiştir. Nerelere çok gittiğini biliyor musun? Bodrum’a. Bodrum, Bodrum. İstanbul’u sel basıyor, ‘Nereye?’ diye sorulduğunda, Bodrum’da. Aksine milletimizi yordular. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını CHP’den aldım. İstanbul susamıştı. Çöp, çukur, çamur; İstanbul böyleydi. İstanbul İstanbul, burası senin kardeşin. Bırakın her şeyi bedava yapmayı, yeni projelere, ellerine geçen yarım kalmış işleri bile başlatamazlardı. Çünkü bu ülkeye, bu millete, bu şehirlere hizmet etmek bir imtiyaz meselesidir. Talihsiz bunlar, tembeller. İnanın önlerine beş keçi koysanız akşam hepsini kaybetmeye güçleri yetmez.

“Allah korusun ÜLKE YARIN BAŞINA OLSA ERTESİ GÜN İŞÇİ, MEMUR, EMEKLİ AY SONUNDA MAAŞLARINI ALACAKLARINI BİLMEYECEKTİR”

“VANLI KÜRT KARDEŞLERİM LGBTİ OLUR MU?”

81 ilimiz ve gencinden yaşlısına tüm insanımızla ülkemizi yarınlara hazırlamanın peşindeyiz. Bunu da çalışmalarla, hizmetlerle, yatırımlarla yapacağız. Ülkemizi eski yoksulluk ve zulüm günlerine döndürmek isteyenlere bu meydanı bırakmayacağız. Şimdi bir şeye geliyorum. Teröründen LGBT’lerine pek çok sinsi niyetle çocuklarımızın geleceğine göz dikenlere fırsat vermeyeceğiz. Vanlı Kürt kardeşlerim LGBT olacak mı? Soruyorum tamam mı? Çünkü Vanlı Kürt kardeşim ailenin kutsallığına inandığı şeyi yapıyor. Aile bizim için kutsaldır.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

dortdivanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler